Werkgevers

WERKGEVERS

We werken met de ‘Dariuz’ methode en getrainde loonwaardespecialisten Wij maken gebruik van Dariuz, een eerlijke methode die de loonwaarde vaststellen van medewerkers die als gevolg van beperkingen een lagere arbeidsproductiviteit hebben dan collega’s zonder beperking in dezelfde functie. Zowel de werknemer als de werkgever hebben er recht op dat de loonwaardevaststelling juist en vooral onafhankelijk plaatsvindt. De werknemer om de waardering te ontvangen die hem toekomt, de werkgever om te betalen voor wat wordt geleverd. Deze methodiek is getest en gevalideerd door TNO.

Loonwaardespecialisten

Naast deze methode vinden wij het belangrijk dat de loonwaardebepaling wordt uitgevoerd door een team van uitvoerders die een gedegen training achter de rug hebben. Dit leidt namelijk tot een verbetering van de beoordelaarsbetrouwbaarheid en validiteit van de loonwaardemetingen. 

Wij werken in opdracht van gemeenten, UWV, werkgevers en individuele kandidaten
Hoe werkt een loonwaardemeting voor u als werkgever?
Een loonwaardemeting is een tool die bepaalt hoe productief een medewerker met een beperking is. Daarmee wordt bepaald hoeveel recht u als werkgever heeft op ondersteuning. De meting vindt plaats op de werkplek, waarbij de loonwaarde van werknemers met een arbeidsbeperking wordt gemeten ten opzichte van werknemers zonder beperking. De arbeidsproductiviteit van een werknemer met een arbeidsbeperking zal vaak lager zijn dan die van een werknemer zonder arbeidsbeperking die dezelfde taken uitvoert. U zal, vanuit economisch oogpunt, dan minder willen betalen voor zo’n werknemer. In dat geval biedt de loonwaardemeting uitkomst. Deze geeft namelijk precies aan wat het verschil in productiviteit tussen de werknemers met en zonder arbeidsbeperking in vergelijkbare of gelijke functies. Kan de werknemer de normale (norm)productiviteit niet halen? Dan kunt u rekenen op ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van subsidie op de loonkosten of loondispensatie.
Share by: